Et år av en
annen verden

Meny
Følg oss på Snapchat Følg oss på Instragram Følg oss på Facebook

Act Now

Act Now er Strømmestiftelsens utvekslingsprogram for ungdom.
Act Now gir praksis og innsikt i bistand og uviklingssamarbeid.
Act Now arbeider for å styrke unge ledere.

Act Now er opptatt av rettferdighet og fattigdomsbekjempelse med et sterkt faglig ståsted innen bistand. Strømmestiftelsen ønsker å utrydde fattigdom gjennom å utruste mennesker til å hjelpe seg selv.

Arbeidsområder

Utdanning og helse

Du kan bli med å undervise i bevisstgjøring rundt helse i tillegg til holdningsskapende arbeid.

Mikrofinans

Her blir du med i arbeidet med spare- og lånegrupper og får direkte erfaring med hvordan dette fungerer.

Menneskerettigheter

Her kan du bli med på kampanjer og holdningsskapende arbeid som opplyser om folks rettigheter.

Klima og miljø

I Nepal vil du jobbe med et miljøfokusert prosjekt. Dette er hovedsakelig undervisningsarbeid for jenter.
I prosjektet SEMA i Tanzania bil du jobbe med blant annet opplysende arbeid for å styrke bærekraften til ulike lokalmiljø, særlig med hensyn til klimaendringer.

Landsbyutvikling

I Nepal blir du med i arbeid med matsikkerhet og en bedre hverdag for fattige bønder samt undervisning for å styrke kvinners stilling i samfunnet.
På OCODE i Tanzania blir du med i arbeid med å få barn og ungdom ut av fattigdom og inn i et bedre liv gjennom ungdomsprosjekter.
SEMA i Tanzania har varierte oppgaver for å styrke nærmiljø gjennom blant annet holdningsdannende prosjekt.

Fordypning

Act now har sin faglige fordypning i bistand og utviklingssamarbeid med temaer som utviklingshistorie- og teorier, global politikk og økonomi, ressursfordeling og forbruk. Programmet har for eksempel mikrofinans, helse og utdanning som strategier for fattigdomsbekjempelse. I tillegg har alle tre programmene på Hald fellesundervisning om temaene: ledelse, kultur, tverrkulturell forståelse, religioner, teamarbeid, personlighetsutvikling, informasjonsarbeid, kommunikasjon, formidling, praktiske reisetips osv.

 

Oversikt over utvekslingsland:

 

TANZANIA

OCODE
Dette er et community development-prosjekt og ligger i Dar es Salaam i Tanzania. Det består av et dynamisk team med unge mennesker som jobber for å utvikle og forbedre sivilsamfunnet de har rundt seg. Dette gjøres hovedsakelig gjennom undervisning og bevisstgjøring av unge mennesker. Som utvekslingsstudent blir du tatt med i oppgaver som er med på å løfte barn og ungdom ut av fattigdom og inn en bedre livssituasjon.

SEMA
Sustainable Environment Management Action (forkortet: SEMA) er navnet på vår nye samarbeidspartner i Tanzania. Som utsending hit får du mulighet til å jobbe med opplysningsarbeid om rent vann og utviklingen av bedre og mer bærekratige nærmiljø. Ved dette prosjektet er det også muligheter for engelskundervisning samt organisasjonell utvikling for SEMA. Er du en innovativ person som brenner for miljøet og liker jakten på nye og bedre løsninger så kan dette være noe for deg.

 

UGANDA (under utvikling)

Vi jobber for tiden med nye samarbeidspartnere til arbeidet i Uganda. Vi legger ut mer informasjon om dette så fort vi har det klart.

 

NEPAL

SAHAS
Sahas, eller Group of Helping Hands, retter sitt bistandsarbeid mot sårbare familier og bygder i Himalaya som er sosialt ekskludert og fratatt grunnleggende muligheter. Sahas ønsker ved hjelp av Act Now-volontører å øke kapasiteten til marginaliserte samfunn ved å effektivisere og forbedre bruken av ressurser. Målet er å utvikle og forbedre levevilkår.

Flere nye samarbeidspartnere til arbeidet i Nepal kommer snart. Vi legger ut mer informasjon om dette så fort vi har det klart.

Les hva tidligere studenter sier om praksisen deres:
Johannes og Constantin    
Sofie og Serine

Bilde av Act Now

Ragnhild Madland

Programleder Act Now

+47 975 64 764
Bilde av Act Now

Nine Justvik

Program-medarbeider ActNow

+47 416 85 988