Et år av en
annen verden

Meny
Følg oss på Snapchat Følg oss på Instragram Følg oss på Facebook

Connect

Connect er NMS sitt utvekslingsprogram. Vi ønsker å gjøre en forandring i verden ved å utruste mennesker til å bedre utnytte ressursene sine for å skape et bedre liv for seg selv og sine. Vil du lære mer om hvordan NMS bekjemper urettferdighet, deler troen på Jesus og utrydder fattigdom? Gjennom programmet Connect blir du en ”brobygger” i ord og handling.

Samarbeidspartnerne våre er i Sør-Afrika, Kina, Madagaskar og Brasil. Vi legger til rette for tegnspråktolket undervisning på Hald og praksis på døveskoler på Madagaskar.

Arbeidsområder

Barn

Barneskoler på Madagaskar, døveskoler på Madagaskar, autistiske barn i Kina, dagsenter for foreldreløse barn i Sør-Afrika, menighetsarbeid blant barn i Brasil

Ungdom

Ungdomssenter, lærerskole og engelskklubb på Madagaskar, CHRISC Madagaskar, Senter for kriminelle jenter (Antananarivo) og gutter (Mahajanga) på Madagaskar, menighetsarbeid blant ungdom i Brasil, psykisk utviklingshemmede i Kina

Lærer

Lærerskole (Fandriana), barneskoler (Antananarivo) og døveskoler (Antananarivo og Majunga) på Madagaskar, Migrant workers schools i Kina

Funksjonshemmede

Døveskoler i Mahajunga og Antananarivo på Madagaskar, psykisk utviklingshemmede og autister i Kina

Sport

CHRISC i Mahajunga på Madagaskar

Fordypning

Connect har sin fordypning i misjon som utvidet begrep, med fagområder som innbefatter personlig vekst, troshistorie, disippeltrening, bibelundervisning, mentoring, teltmakertjeneste og hvordan vi kan kommunisere kristen tro i dagens kultur. I tillegg har de tre programmene fellesundervisning på Hald som omhandler kultur, tverrkulturell forståelse, bistand, utviklingsarbeid, religioner, HIV/Aids, team, personlighetsutvikling, informasjonsarbeid, kommunikasjon, formidling, praktiske reisetips osv.

 

 

Oversikt over utvekslingsland:

 

KINA

I Kina vil teamet fra Connect jobbe i Amity Foundation. Dette er en diakonal organisasjon med mange viktige prosjekter i både by og landsbygd. Teamet vil bo i storbyen Nanjing, med sine 8 millioner mennesker. Her er det stort mangfold, travelt byliv og mange spennende restauranter i gata. En del av arbeidsoppgavene i Nanjing vil være på «Amitys Children development Center». Her vil du arbeide med autistiske barn fra 0 til 7 år. Senteret har et dagtilbud for barn før de begynner på skolen når de er 7 år.  Teamet fra Connect vil være med som assistenter i hver sin gruppe på 25 barn.

På en lokal barneskole vil du undervise engelsk i de laveste klassetrinnene. Noe privatundervisning i engelsk kan også være aktuelt. På grunn av en lang vinterferie i denne skolen vil du i en periode arbeide i et lokalt «Community Center». Her vil oppgavene være engelskundervisning, aktiviteter, lek og sosialt arbeid. Amity samarbeider i tillegg med YMCA om driften av en kafé der det jobbes med å integrere funsjonshemmede i jobb. Her er det lagt opp til kinesiskkurs, samt å hjelpe til i kafeen etter behov. Dette er også et viktig sted for å bli kjent med folk. 

 

SØR-AFRIKA

Partnerorganisasjonen til NMS i Sør-Afrika er The Evangelical Lutheran Church of South Africa (ELCSA). Teamet fra Connect vil bo i Clermont, i utkanten av kystbyen Durban. Her vil de være tilknyttet en lokal Zulu-kirke og delta i menighetens ulike aktiviteter. De aller fleste er gode i engelsk her men vi vil legge til rette for språkkurs i Zulu.

I Clermont vil du arbeide i et spennende prosjekt, ”Katsi youth in action”, rettet mot vanskeligstilt ungdom. Prosjektet driver rusforebyggende arbeid i skoler og har et senter som tilbyr ulike aktiviteter etter skoletid. Her vil du bidra med blant annet relasjonsbyggende arbeid som sport, lek, forming og data.

Teamet fra Connect vil også undervise i databruk på en offentlig barneskole, samt ha sportsaktiviteter der etter skoletid. 

 

BRASIL

I Brasil vil du bli møtt med god mat og varme mennesker. Her får du muligheten til å bli kjent med et multikulturelt land med spennende historiske røtter.

Teamet fra Connect vil være en del av arbeidet til Movimento Encontrão, som er en organisasjon i den Lutherske kirke som jobber med ledertrening, etablering av menigheter og disippelgjøring. I praksisperioden vil du være engasjert i barne- og ungdomsarbeidet i menigheten, delta i menighetens studentarbeid (debatter og seminarer) og ha ansvar for engelskundervisning. Teamet vil også få oppgaver i forskjellige sosiale prosjekter gjennom menigheten som musikk, drama, sosial hjelp, speidergrupper og arbeid i gjenbruksbutikk.

 

MADAGASKAR

På Madagaskar er vår samarbeidsorganisasjon barne- og ungdomsorganisasjonen til den gassisk lutherske kirken (FKTLM). Vi sender flere team til solskinnsøya.
 

ANTANANARIVO
Dette er Madagaskars hovedstad og ligger omtrent midt på øya. Om du blir med dette teamet fra Connect vil du bo på døveskolen AKAMA. Du vil ha din praksis der og i det døvekirkelige arbeidet på Madagaskar. På skolen blir du en del av staben og det vil bli lagt til rette for konkrete arbeidsoppgaver på bakgrunn av interessene dine. Her kan undervisning i gym, forming, foto, matematikk og engelsk være aktuelt. Du vil også lede aktiviteter etter skoletid. 

FANDRIANA
Kjører du 6 timer sørover fra Antananarivo så kommer du til den fine landsbyen Fandriana som er omgitt av frodige rismarker og åsrygger. Denne lille byen har fostret mange ledende menn og kvinner gjennom sitt tradisjonsrike skolearbeid. I en periode med politisk vanstyre gikk det heller dårlig med gassisk skolevesen, og analfabetismen økte. Det gikk også hardt ut over skolene til kirken, men med god hjelp fra Norad har NMS og kirken nå fått nytt liv og god drift på lærerskolen! Dette teamet vil undervise i engelsk på lærerskolen og lokale barneskoler. Speiderarbeid og arbeid på et barnehjem, er også aktuelt her.

MAHAJANGA
På nordvestkysten vil du i dette teamet fra Connect bo og ha en del oppgaver på Shalomsenteret. Senteret driver skoler, flere helsesenter, jordbruksveiledning, evangelisering, menighetsbygging og jobber for en fredelig sameksistens mellom kristne og muslimer. I Mahajanga vil du være med på vedlikeholdsarbeid og oppjustering av senteret, enkelt jordbruksarbeid, engelskundervisning, arbeid på døveskole, CHRISC (KRIK), dataundervisning og å besøke muslimske familier sammen med Shalom-teamet.

FIANARANTSOA
Lengre sør på Madagaskar, i byen som betyr «Good education» vil et team fra Connect bo på en internatskole for jenter. Jentene på skolen får Bibelundervisning og opplæring i praktiske fag. Her vil du lede engelskundervisning, hjelpe til med ulike aktiviteter og være en del av det sosiale miljøet på skolen. I tillegg vil du lede formingsaktiviteter på en døveskole og undervise engelsk på en Luthersk høyskole i byen.

To miss something is a good thing because it means that you have experienced something wonderful

- Philip Rasmussen

Bilde av Connect

Andreas Holm

Programleder Connect

+47 412 78 189
Bilde av Connect

Daiana Gilde

Programmedarbeider Connect

+47 400 34 337