Et år av en
annen verden

Meny
Følg oss på Snapchat Følg oss på Instragram Følg oss på Facebook

Friår

Friår - Et år med mening ved Hald. Om du ønsker et friår mellom eller etter studier, men samtidig ønsker å sitte igjen med noe håndfast, da er kanskje vi noe for deg. Hos oss får du det vi kaller et friår av en annen verden – bokstavelig talt. Et år hos oss vil være fullpakket med opplevelser og ny kunnskap der du blant annet vil bruke 6 måneder ute i en annen kultur.

Vi er en fagskole i Mandal, Vest-Agder, og et eventuelt friår hos oss vil gi deg et studium i tverrkulturell forståelse og internasjonalt arbeid. Det er Strømmestiftelsen, NMS og Laget som eier skolen, og hver organisasjon har hvert sitt utvekslingsprogram. Vi har gode samarbeidspartnere i både Sør-Amerika, Afrika og Asia. Se beskrivelse av praksisplasser her

Du kan velge mellom fem emneområder:

  • Kultur og tverrkulturell forståelse
  • Bistand og utvikling
  • Bibel, misjon og diakoni
  • Lederutvikling og personlig vekst
  • Informasjon, kommunikasjon og formidling

Relevant arbeidspraksis vil du få hos våre samarbeidspartnere i Afrika, Sør Amerika eller Asia. I tillegg vil du treffe studenter fra alle disse verdensdelene før og etter uteoppholdet. Utvekslingen starter allerede seks uker etter skolestart på høsten og de første ukene består av ulike kurs som forbereder deg for utenlandsoppholdet. Etter påfølgende seks måneder med tilrettelagt praksis i utlandet avsluttes studiene med et åtte ukers etterkurs på skolen. Tar du et friår, men legger det hos oss vil du få et uforglemmelig utenlandsopphold med trygge rammer.

Mandal
Selve skolen ligger i Mandal, Norges sørligste by. Dette er en sjarmerende sørlandsperle med hvitmalt trehusbebyggelse. Her er det mange gode restauranter, hyggelige kafeer, eget kulturhus, kino og kjøpesenter. I tillegg finnes det en rekke muligheter for andre aktiviteter som blant annet fotball, tennis og svømming. Like ved turområdet Furulunden finner du også en 800 meter lang sandstrand kalt Sjøsanden. I nærheten av skolen finner du også Hålandsheia som er optimalt for deg som er glad i å gå tur eller å ta på løpeskoene.

Dersom du ikke er klar for videre studier men likevel ønsker å gjøre noe meningsfylt kan et friår hos oss være tingen. Du kan arbeide med engelskundervisning i Madagaskar, bistand i Uganda, fredsbyggende arbeid i Colombia og mye mer.

Reis og arbeid deg smartere.

Jeg har lært meg å lytte ... og genuint være interessert i andres liv.

- Eivind Opedal