Søk skoleplass
Søk skoleplass

Vi har gleden av å fortelle om at vi har innledet et samarbeid med Vision Aeroclub Lista. Dette er en klubb som også har god kontakt med MAF Norge.
Dersom du kan tenke deg å ta privatflysertifikat vil vi sammen med disse samarbeidspartnerne legge til rette for at du kan ta teorikurset og eksamen i løpet av året på Hald, samt at du kan starte med flytimer. Vision Aeroclub Lista, som holder til på Lista flystasjon, ca 1 times kjøring Mandal.
Har du tenkt på en tjeneste innenfor flymisjon i fremtiden,- da er dette noe for deg!
Eller kanskje har du bare lyst til å ta noen prøvetimer med flyinstruktør i en trygg og engasjerende setting?

Hva er Vision Aeroclub?

Vision Aeroclub (VAL) er en litt annerledes flyklubb! Klubben holder til på Lista Flyplass og formålet er å samle fly- og misjonsinteresserte i et godt og sunt miljø. Gjennom flyging så vil de skape engasjement for flymisjon.

Vision Aeroclub har mulighet for å skole LAPL (light aircraft pilot license), PPL (private pilot license) og natt rettigheter. De bruker privatfly.no som leverandør til teoriundervisning og gjør støtteundervisningen selv sammen med elevene.

Klubben har en Piper (PA-28) som brukes som skolefly. Flyet er basic VFR, det vil si at flyet kan kun flyes etter visuelle flyregler, altså ikke i skyer og instrumentforhold. Derfor fungerer det utmerket som skolefly. Dette flyet kan også leies ut til medlemmer med gyldige papirer, og etter utsjekk med en av instruktørene.

Les mer om Vision Aeroblub her

 

Hva koster det?

Når man skal ta flysertifikat er det en del penger som går med til gjennomføringen av utdannelsen. Får å få PPL (private pilot license) må man fort regne med minimum 100.000 kr. Dette bør dekke det man minimum skal gjennom for å bestå oppflyvningen. Om du senere ønsker å ta steget opp fra PPL til trafikkflyver er dette fult mulig, men da må du via en annen skole godkjent av myndighetene i landet du ønsker å gjennomføre utdannelsen i.

Teori, hjelpemidler og legesjekk koster ca 10.000 kroner mens flytimene utgjør resten.  En flytime med instruktør koster 2000 kr og man må minimum ha 45 timer før man tar oppflyving sammen med en kontrollant fra luftfartstilsynet.

Les mer her om PPL her

 

Hva betyr det at Hald internasjonale skole samarbeider med VAL og MAF?

Både VAL, sammen med MAF har et engasjement for misjon og hjelpe mennesker i de fattigste delene av verden på samme måte som Hald internasjonale skole og våre eierorganisasjoner.  Ved å tilby undervisning om fly-misjon som et av redskapene for å nå ut til de aller mest isolerte med både nødhjelp, helsehjelp og Guds ord, vil vi gi deg en bredere innsikt i hvordan du kan engasjere deg på ulike måter.

 

Helt konkret vil vi også legge til rette praktisk og tidsmessig for at du skal kunne ta teorien og starte med flytimer i den tiden du er på Hald.  Fordi 6 mnd av vårt skoleår foregår som praksis i et annet land vil det ikke være realistisk å bli helt ferdig med privatflysertifikatet i løpet av året, men vi vil hjelpe deg godt i gang.

 Hva er MAF?

MAF er en internasjonal ideell organisasjon som ved hjelp av småfly og teknologi hjelper mennesker i isolasjon og fattigdom, og som sørger for at hjelpeorganisasjoner og kirker kommer seg til og fra avsidesliggende områder.

Les mer på www.maf.no

Her kan du se et glimt av hva MAF gjør og hvordan du kan engasjere deg, presentert av tidligere Hald -student og nå MAF-ansatt Hanne Hodne.