Friår

Friår

Hva er et friår....?

Mange tenker på «friår» som et år mellom videregående skole og studier på universitet eller høyskole der en i hovedsak gjør noe annet enn å studere. Ordet «friår» brukes derfor både om å gå på folkehøgskole, bibelskole, avtjene verneplikt, eller til og med om å jobbe.  Det kan være en pause fra arbeid eller studier, vanligvis på et helt år, for å forfølge personlige interesser, reise eller engasjere seg i frivillig arbeid for å utforske nye muligheter eller forbedre sine ferdigheter og kunnskaper på andre områder.

Det er flere fordeler med å ta et friår, inkludert:

  1. Personlig utvikling: Friår gir deg tid til å reflektere over livet ditt, dine verdier og mål. Dette kan hjelpe deg med å utvikle en dypere forståelse av deg selv og hva du ønsker å oppnå.
  2. Karrierefordeler: Friår kan gi deg tid til å utforske ulike karriereveier eller utdanningsmuligheter. Det kan også gi deg muligheten til å forbedre dine ferdigheter og kunnskaper, noe som kan gjøre deg mer attraktiv for arbeidsgivere.
  3. Erfaringer: Friår kan gi deg muligheten til å reise og oppleve nye kulturer, noe som kan gi deg en bredere forståelse av verden og øke din kulturelle kompetanse.
  4. Redusere stress og utbrenthet: Hvis du føler deg utbrent eller stresset i jobben eller studiene dine, kan et friår gi deg tid til å hvile og gjenopplade batteriene.
  5. Frivillig arbeid: Friår kan gi deg muligheten til å engasjere deg i frivillig arbeid eller arbeide for en sak du brenner for

Vi tror Hald internasjonale skole er et svært godt alternativ for mange som ønsker et «friår» fra ordinærer studier.  Selv om Hald er en fagskole som gir 60 studiepoeng, er det ikke et akademisk studie med eksamen. Hald er en praktisk skole der en lærer tverrkulturell kommunikasjon i praksis.