Møt våre trainee`er for skoleåret 2022/2023

Også dette skoleåret har vi vært så heldige å få to flotte traineer med i staben!

Trainee’ene har selv vært studenter på Hald internasjonale skole, og jobber som lærerassistenter, miljøarbeidere, markedsførere, praktikere og miljøskapere ved skolen.

Signe Bjelke er 21 år og kommer fra Asker. Signe gikk på connect i 21/22 og var utplassert i Brasil. Tidligere tilbragt et år på Hedmarktoppen folkehøyskole i 20/21 hvor hun gikk på linjen disippel.

Her er Signe sine tanker om året som kommer:

Først og fremst må jeg takke for denne muligheten og jeg føler meg ekstremt heldig som får være en del av  og å kunne representere Hald internasjonale skole i et år til. Jeg er så sikker på at dette året på Hald blir et fantastisk år, hvor mennesker med ulik tro, etnisitet og kultur blir samlet i et fargerikt felleskap. Mitt mål dette året er at elevene skal få et like bra år som jeg selv hadde i fjor, hvor jeg virkelig fikk oppleve «et år av en annen verden». Her får du vennskap for livet, ikke bare innenfor Norge, men på tvers av landegrenser.  

Hald er det beste stedet å være hvis du vil utvikle deg som menneske. Det internasjonale miljøet på hald er spennende, læringsrikt, inkluderende og trivelig. Enda et år til på hald, som ansatt, vil være veldig nyttig og relevant arbeidserfaring. Hald påvirker studievalgene mine og et år til her vil være nyttig for min videre utdanning innen arbeid med mennesker. Det kommer til å bli utfordrende, men utrolig givende og lærerikt.  

Jeg gleder meg så masse til dette året, til å møte de nye elevene og til å få jobbe med et så bra stab!  

Marie Madeleine Hansen er 20 år og kommer fra Lista. Marie Madeleine gikk Connect i fjor og reiste til Brasil.

Marie Madeleine gleder seg også til å være trainee:

Jeg er utrolig takknemlig over at jeg får mulighet til å være trainee dette året! Å kunne jobbe med en så dyktig stab, og samtidig bli godt kjent med både de internasjonale og de norske elevene er noe jeg setter utrolig stor pris på.

Mitt år på Hald var så gøy og lærerikt. Jeg fikk lære mer om verden, om kulturer og ulike verdenssyn, samtidig som jeg lærte masse om meg selv og egen kultur! Å møte og bli kjent med unge mennesker som tilhører ulike kulturer og religioner, og som har ulike verdenssyn og perspektiver er så viktig, og Hald er virkelig den perfekte skolen for akkurat det. Alle vennskapene jeg fikk mitt år har gjort at jeg den dag i dag føler at jeg har familie over hele verden. Med andre ord er jeg så takknemlig for året mitt her, og jeg føler meg heldig som nå får mulighet til å være og bidra til at andre unge voksne får samme mulighet.

Å ha erfaring fra internasjonalt arbeid og kommunikasjon på tvers av kulturer er veldig relevant i den globaliserte verden vi lever i. Selv ønsker jeg å studere internasjonale studier og med mennesker, og jeg setter derfor veldig pris på alt jeg har lært så langt etter et år på skolen.

Noe av det beste med Hald er at dette er et sted hvor engasjerte og entusiastiske unge på tvers av landegrenser, kulturer og religioner samles om et felles mål: å lære, vokse og bli bedre verdensborgere. Det et utrolig inspirerende og motiverende, og jeg ser veldig fram til å fortsette lære dette året!

Vi gleder oss over å ha dere med på laget dette året!

 

         

  Signe                                     Marie Madeleine