Når jeg mimrer tilbake til mitt år på Hald ser jeg mange ansikt

Når jeg mimrer tilbake til mitt år på Hald ser jeg mange ansikt. Jeg hører stemmene til mennesker jeg har møtt. Jeg hører kyllinger og geiter som løper rundt. Jeg kjenner en svak bris av vind samtidig som sola gløder ned på den støvete veien. Jeg lukter den krydrede søte duften av Tanzania og kjenner på smaken i munnen av den søteste mangoen jeg noen sinne har smakt.

Blant alle de flotte menneskene jeg har møtt er teammaten min, Pauline. Alle som drar på utveksling med Hald reiser sammen med en annen student. Man lærer så utrolig mye av å bo sammen men noen så tett, og gå sammen gjennom denne berg- og dalbanen av emosjoner og opplevelser som et slikt utvekslingsår innebærer. Andre mennesker jeg møtte på praksisplassen min var kontaktpersonen min Rachel, og alle andre som jobbet på kontoret, samt busskonduktørene, motorsyklistene og gateselgerne- menneskene jeg møtte hver dag overalt jeg gikk. Man blir også kjent med andre Hald studenter fra hele verden!!

Fra venstre til høyre: Pauline, Rachel og meg

Menneskene som kanskje gjorde mest inntrykk på meg var Bonga jentene mine. Syngende, dansende og fylt med latter når jeg dummet meg ut ved å si noe feil på Swahili eller vise frem de minimale fotballskillsene mine. Det å få oppleve hvordan hverdagen til enkeltpersoner i Tanzania er og hvordan vi kan bidra på å gjøre en forskjell for lokalbefolkninga var utrolig spennende og lærerikt.

I tillegg til unike minner sitter jeg også igjen med lærdom og erfaringer som har formet meg til den jeg er i dag. Jeg har blitt utfordret på mange måter, både personlig og kulturelt. I lang tid fremover vil opplevelsene fra dette året følge meg og påvirke måten jeg lever og tenker på. Jeg har blitt mer åpen til å prøve ut nye ting og fått en enorm interesse for å lære mer om verden og menneskene rundt meg. Det å lære om utvikling og bli del av et intensjonalt nettverk er en unik mulighet til å vokse og få opplevelser for livet.

Om du ønsker å få minner for livet og utfordre deg selv anbefaler jeg på det sterkeste å søke på Strømmmestiftelsens utvekslingsprogram Act Now.

Håkon Wesnes

Act Now-ambassadør Hakonwesnes@gmail.com 41762675