Et år av en
annen verden

Meny
Følg oss på Snapchat Følg oss på Instragram Følg oss på Facebook

Om stedet

Skolen leier lokaler av NKSS og M-Gruppen. Stedet har en lang og innholdsrik historie og hovedbygningen består av bygg helt tilbake til 1700-tallet. Den inneholder peisestue, matsal, TV-stue og klasserom, samt datarom, bibliotek og kontorer i 2.etasje.

Skoleområdet

Undervisningen finner sted i hovedsalen som kan romme 150 studenter. Vi har to internatbygg med til sammen 13 tomannsrom og 19 firemannsrom. Alle rom har eget bad med dusj og toalett. Hvert internatbygg har eget vaskerom med vaskemaskiner og tørketrommel. Som student i kursperioden vil du dele rom med andre norske og/eller internasjonale studenter. Hald har store gressplener til ballspill/turneringer og egen volleyballbane. Den store salen kan på kveldstid brukes til film- eller musikkvelder, kulturkvelder, møter etc.

Kjøkken

Maten på Hald er kjent for å være svært god. Det serveres alt fra tradisjonell norsk hverdagsmat til internasjonalt inspirert mat. Studentene får servert tre måltider per dag og i tillegg et fruktmåltid og et snackmåltid. Det er også et studentkjøkken hvor det er mulig å lage enkle måltider selv.

Mandal

Mandal er Norges sydligste by med rundt 15 000 innbyggere. Det er en hyggelig by med hvitmalt trehusbebyggelse, gode restauranter og kafèer, nytt kulturhus med kino og nytt Amfi-kjøpesenter bare femten minutters gåavstand fra skolen.  Mandal har også en flott svømmehall og gode fotballbaner i nærområdet til skolen. Få minutters gange fra sentrum ligger den 800m lange stranden Sjøsanden! Furulunden omkranser strendene og er Mandals fineste turområde. I nærheten av skolen er det også et turområde, Hålandsheia, som egner seg for tur/jogging. 

Du kan lese mer om Mandal her.

Tre ord til: Tankevekkende, utfordrende og veldig lærerikt.

- Laila Johanne Elgvin