Et år av en
annen verden

Meny
Følg oss på Snapchat Følg oss på Instragram Følg oss på Facebook

Utveksling

Opplev en ny kultur gjennom utveksling i utlandet. Ønsker du å oppleve en annen kultur men ikke bare dra på ferie? Studieåret hos oss gir deg et langvarig opphold i Sør Amerika, Afrika eller Asia som utvekslingsdeltaker.

Å sette av et år til fagskole der seks måneder består av utveksling er en mulighet du har når du er ung, og som du mest sannsynlig ikke vil få igjen. Allerede seks uker etter skolestart får man reise på utveksling til enten Kenya, Uganda, Tanzania, Madagaskar, Hong Kong, Nepal, Brasil eller Colombia. Her vil du oppleve å komme ”under huden” på en spennende kultur samtidig som at du får nye venner, minnerike opplevelser og erfaringer du kan ta med deg videre i livet. En utveksling som dette gir deg ikke bare innsikt i en ny kultur men også et nytt blikk på din egen.

Vi tilbyr tre ulike utvekslingsprogram:

ACT NOW 
CONNECT 
INTERACT 

Alle våre utvekslingsprogram er støttet av NOREC. Dette er en del av den statlige utviklingspolitikken, og NOREC gir unge mennesker i Norge og utviklingsland mulighet til å oppleve hverandres virkelighet. Dette mener vi er en god og meningsfull utveksling hvor det blir lagt vekt på gjensidig læring. Skoleåret avsluttes med et åtte ukers etterkurs på senteret i Mandal. Her legges det vekt på debriefing, undervisning i våre fordypningsemner og ikke minst praktisk volontørarbeid. Her vil du få mulighet til å formidle noe av det du har opplevd i løpet av tiden på utveksling.

Dersom du ønsker et friår med mening, kan vi trygt si at ved å velge Hald Internasjonale Senter vil du skape minner du har glede av for resten av livet. Ikke nøl med å ta kontakt dersom du har spørsmål angående utveksling ved Hald Internasjonale Senter. Vi slår gjerne av en prat med deg! 

Tre ord til: Tankevekkende, utfordrende og veldig lærerikt.

- Laila Johanne Elgvin