Søk skoleplass
Søk skoleplass

Studietilbud - Connect

Connect sin utveksling - bekjemp urettferdighet, del troen på Jesus og utrydd fattigdom

Connect er et program der du kan lære mer om Bibelen, øke din kulturforståelse, vokse som leder og engasjere deg i arbeidet for å bekjempe fattigdom og urettferdighet.

 

Her kan du komme med din tro og tvil. Misjon er ikke bare evangelisering, men også å hjelpe mennesker som har det vanskelig.

NMS er en stor norsk misjonsorganisasjon forankret i Den norske kirke med arbeid i 16 land over hele verden. Organisasjonen består i stor grad av frivillig engasjement fra mennesker og menigheter som ber, gir av sin tid og samler inn penger til arbeidet. Sammen med ansatte i Norge og andre land jobbes det med å gi medmennesker verdig liv og varig håp.

NMS ønsker gjennom sitt arbeid å bekjempe urettferdighet, dele troen på Jesus og utrydde fattigdom. Dette kan du få være med på gjennom å ha praksis hos en av NMS sine samarbeidspartnere i Madagaskar, Hong Kong eller Brasil.

Les mer om NMS her 

Vær med i menighetsarbeid og ledertrening, og gjør diakonalt arbeid

Som deltaker på Connect får du praksis og innsikt i misjon, menighet og bistand. Du får inngående kjennskap til NMS sitt arbeid både i Norge og rundt omkring i verden.

Våre partnere har et særlig fokus på menighetsarbeid, ledertrening og diakonalt arbeid. Det vil være ulike fokus på de ulike praksisplassene.

Du får mulighet til å fordype deg i troen samtidig som du får gjøre en forskjell for andre mennesker.

Vi kan lære mye av våre kristne brødre og søstre i andre deler av verden, og vi tror du vil synes det er spennende og meningsfullt å få oppleve en annen del av den verdensvide kirke.

 

Fordypningsemne i Bibel, misjon og diakoni.

Hald Internasjonale Skole har tre ulike studietilbud, Connect, Interact og Act Now

Alle tre programmene har 5 felles undervisningsemner og ett fordypningsemne.

Connect sitt fordypningsemne er Bibel, misjon og diakoni.

I dette emnet vil du lære om Bibelen. Du vil få undervisning både om de store linjene og om viktige temaer. Du vil bli utrustet til å bruke Bibelen i eget liv og i kristent arbeid. Problemstillinger knyttet til kristen tro i møte med ulike livssyn og kulturer vil være en viktig del av undervisningen. Gjennom undervisning og praksis vil du oppleve og lære mer om misjonsarbeid og diakonalt arbeid gjennom historien og ikke minst om hvordan dette gjøres i dag.

 

Disse emnene har alle tre studietilbudene felles:

Kultur og interkulturell kommunikasjon, 15 stp

Kristen tro og etikk, 5 stp

Bærekraftig utvikling, 5 stp

Formidling og påvirkningsarbeid, 10 stp

Ledelse og personlig vekst, 10 stp

Les mer om fellesemnene her

6 måneders utveksling – velg blant flere spennende land

Dersom du velger Connect-programmet får du 6 mnd praksis i Sør-Amerika, Afrika eller Asia gjennom utveksling med ungdommer fra NMS sine partnerorganisasjoner i Madagaskar, Hong Kong eller Brasil.

Utvekslingsprogrammet er støttet av NOREC

Alle våre utvekslingsprogram er støttet av NOREC. Dette er en del av den statlige utviklingspolitikken, og NOREC gir unge mennesker i Norge og utviklingsland mulighet til å oppleve hverandres virkelighet.

Connect-ambassadører

Ta gjerne direkte kontakt med våre Connect – ambassadører for uformelle spørsmål eller bare en prat om hvordan et år på Connect kan være. Disse har vært Connect-studenter tidligere og vet alt om hva det innebærer!

Kristoffer Byberg

Connect-ambassadør kristoffer.byberg@gmail.com 41375271

Thea Eikin

Connect-ambassadør thea.eikin@gmail.com

Utvekslingsland

Hongkong

I Hongkong får du både bidra i kirkens sosiale arbeid og i ungdomsarbeidet i lokale menigheter. Les mer om Hongkong

Brasil

I Brasil har både Interact og Connect utveksling, henholdsvis med organisasjonene ABU og Movimento Encontrau. Les mer om Brasil

Madagaskar

Både Connect og Interact har utveksling til Madagaskar, henholdsvis med den lutherske kirken (FLM) på Madagaskar og med lagsbevegelsen på Madagaskar. Les mer om Madagaskar

Ta Kontakt

Programleder bente.saeth.berntsen@hald.no 98861815

Elisabeth Helgøy

Programmedarbeider Connect elisabeth.helgoy@hald.no +47 94894736

Andreas Holm

Programleder Connect andreas.holm@hald.no +4741278189

Kristoffer Byberg

Connect-ambassadør kristoffer.byberg@gmail.com 41375271

Thea Eikin

Connect-ambassadør thea.eikin@gmail.com

Fyll inn din forespørsel nedenfor

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.