Søk skoleplass
Søk skoleplass

Interact sin utveksling - Vær en disippel blant venner lokalt og globalt

Interact er Laget (NKSS) sitt utvekslingsprogram. Vi er en del av det internasjonale nettverket IFES med arbeid i over 160 land. Du vil garantert lære mye om deg selv og om Gud. Med forankring i Bibelen og undervisning i ledelse er du bedre rustet til å dele Jesu kjærlighet i praksis.

Utvekslingsprogram for ungdom gjennom Norges Kristelige Student- og skoleungdomslag (Laget)

Interact er et program der du får fordype deg i troen, øke din kulturforståelse, vokse som leder og engasjere deg i arbeidet for å gjøre Jesus kjent på skoler og studiesteder i hele verden. Å følge Jesus i hverdagen er både gøy, utfordrende, spennende og attraktivt.

På Interact har vi rom for både tro og tvil, tanker og følelser.

Laget er en kristen norsk studentorganisasjon, og er en del av IFES (International Fellowship of Evangelical Students) sitt internasjonale nettverk med arbeid i over 160 land.

Laget i Norge består av rundt 200 lokallag og 4.000 medlemmer, fordelt på ungdomsskoler, videregående skoler og studiesteder.

Laget i Norge sin visjon er: “Vi vil gjøre Jesus kjent på alle skoler og studiesteder i Norge så han blir trodd, elsket og etterfulgt.”

Få ledererfaring gjennom bibelgrupper og studentarbeid

Som deltaker på Interact får du inngående kjennskap til Laget sitt arbeid i Norge og ikke minst hos alle store partnerorganisasjoner rundt omkring i verden, som for eksempel hvordan de bruker Bibel og bønn i hverdagen. Bibelen er relevant og aktuell. Med økt kunnskap og kjennskap til Bibelen blir du tryggere på din egen tro og identitet, og kan møte andre med respekt.

Dette er de utrolig gode på hos våre partnerorganisasjoner i Kenya, Bangladesh, Madagaskar og Brasil. Derfor tror vi at praksis hos en av disse partnerne vil gi deg masse ny erfaring og kunnskap som du har glede av resten av livet.

Fordypningsemne i Bibel, misjon og diakoni

Hald internasjonale skole har tre ulike studietilbud, Connect, Interact og Act Now

Alle tre programmene har 5 felles undervisningsemner og ett fordypningsemne.

Interact sitt fordypningsemne er Bibel, misjon og diakoni.

I dette emnet vil du lære om Bibelen. Du vil få undervisning både om de store linjene og om viktige temaer. Du vil bli utrustet til å bruke Bibelen i eget liv og i kristent arbeid. Problemstillinger knyttet til kristen tro i møte med ulike livssyn og kulturer vil være en viktig del av undervisningen. Gjennom undervisning og praksis vil du oppleve og lære mer om misjonsarbeid og diakonalt arbeid gjennom historien og ikke minst om hvordan dette gjøres i dag.

 

Disse emnene har alle tre studietilbudene felles:

Kultur og interkulturell kommunikasjon, 15 stp

Kristen tro og etikk, 5 stp

Bærekraftig utvikling, 5 stp

Formidling og påvirkningsarbeid, 10 stp

Ledelse og personlig vekst, 10 stp

Les mer om fellesemnene her 

6 måneders utveksling – velg blant mange spennende land

Dersom du velger Interact- programmet får du 6 mnd praksis i Sør-Amerika, Afrika eller Asia gjennom utveksling med ungdommer fra Laget sine partnerorganisasjoner i Kenya, Madagaskar, Bangladesh eller Brasil.

Utvekslingsprogrammet er støttet av NOREC

Alle våre utvekslingsprogram er støttet av NOREC. Dette er en del av den statlige utviklingspolitikken, og NOREC gir unge mennesker i Norge og utviklingsland mulighet til å oppleve hverandres virkelighet.

Interact-ambassadører 

Ta gjerne direkte kontakt med våre Interact– ambassadører for uformelle spørsmål eller bare en prat om hvordan et år på Interact kan være. Disse har vært Interact-studenter og vet det meste om hva det innebærer!

Mette Larsen

Interact-ambassadør mettekalaslarsen@gmail.com 95444661

Astrid Isene

Interact-ambassadør astridisene@icloud.com 90760955

Utvekslingsland

Bangladesh

Høsten 2022 ønsker vi å sende et norsk pioner-team som skal delta i det generelle arbeidet i Bible Students Fellowship of Bangladesh (BSFB). Det betyr å være med å planlegge leirer og seminarer, delta i engelskopplæring gjennom bibelgrupper på engelsk, bygge nettverk mellom BSFB og ungdommer i menigheter, og gjøre praktiske oppgaver tilknyttet hovedkontoret i Dhaka og på kurs- og konferanse-senteret UGBM driver i utkanten av byen. Les mer om Bangladesh

Brasil

I Brasil har både Interact og Connect utveksling, henholdsvis med organisasjonene ABU og Movimento Encontrau. Les mer om Brasil

Madagaskar

Både Connect og Interact har utveksling til Madagaskar, henholdsvis med den lutherske kirken (FLM) på Madagaskar og med lagsbevegelsen på Madagaskar. Les mer om Madagaskar

Kenya

Praksisen i Kenya er godt etablert og har meget gode arbeidsoppgaver for norske studenter både i Nairobi og i andre byer i landet. Dette er en av våre mest vellykkede praksisplasser og passer for deg som ønsker å komme tett på kenyansk kultur. Les mer om Kenya

Ta Kontakt

Thaku Lian

Programleder Interact thaku.lian@hald.no +47 45024173

Turid Sætrenes Olsen

Programmedarbeider Interact turid.olsen@hald.no +4740834582

Mette Larsen

Interact-ambassadør mettekalaslarsen@gmail.com 95444661

Astrid Isene

Interact-ambassadør astridisene@icloud.com 90760955

Fyll inn din forespørsel nedenfor

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.