Søk skoleplass
Søk skoleplass

Utveksling til Frankrike med Connect

Arbeidsoppgaver og bosted, Frankrike

I Frankrike vil du være involvert i menighetsarbeid, med spesielt fokus på barn og ungdom, og delta i det sosiale arbeidet til menigheten.

De første ukene vil du få et intensivkurs i fransk og du vil få tid å bli bedre på språket.

I Frankrike samarbeider NMS med den protestantisk-lutherske kirken, EPUdF. Og det er i en av lokalmenighetene deres du vil ha praksis og jobbe sammen med den lokale staben. Du vil hovedsakelige jobbe med barne- og ungdomsarbeid. I tillegg vil du være med på det diakonale arbeidet til menigheten. Diakonalt arbeid handler om det sosiale arbeidet som kirken driver for å hjelpe og vise omsorg for mennesker. Det diakonale arbeidet er forskjellig fra menighet til menighet, men kan inneholde språkkafé for innvandrere, gjenbruksbutikk, dele ut matkasser til fattige eller andre tiltak i lokalsamfunnet. Arbeidsoppgavene kan varieres ut fra dine interesser og egenskaper, men vil være knyttet til menighetens arbeid. Det kan være sosialt arbeid lokalt, barne- og ungdomsarbeid, undervisning i engelsk, musikk/lovsang, praktiske aktiviteter og lignende.

Det er flere forskjellige steder som er aktuelle for praksis til neste år, men det kan for eksempel være i Paris, Bretagneområdet vest i Frankrike eller en av byene i Sør-Frankrike.

Vi tar forbehold om at det kan bli forandringer i arbeidsoppgaver og organisering av praksisen.

 

Partner – Eglise Protestante Unie de France (EPUdF)

EPUdF er den største protestantiske kirken i Frankrike med ca 250 000 medlemmer etter en sammenslåing av den lutherske og den reformerte kirken i Frankrike. Dette skjedde i 2013.
NMS begynte arbeidet i Frankrike i 1983, som dermed var det første landet i Europa (utenom Norge). Siden oppstarten har fokuset vært på kristent ungdomsarbeid og menighetsplanting, og NMS har blant annet vært med på å stifte en ungdomsorganisasjon; Mission Jeunesse. Ungdomsorganisasjonen er i Paris og har som mål å utvikle ungdomsledere i kirken. NMS har og er med på ulike menighetsplanteprosjekt i Parisområdet, Montbéliard i nordøst-Frankrike og Lyon i sørøst-Frankrike.

 

Om Frankrike

Frankrike er verdens mest besøkte land med vanligvis over 80 millioner besøkende i året. Kjente landemerker som Eiffeltårnet og Triumfbuen drar turister, på samme måte som deilig middelhavsklima på den franske rivieraen sør i landet. Samtidig har Frankrike også flere fjellområder med gode muligheter for friluftsliv. Ikke minst ligger deler av Alpene og Alpene høyeste fjell «Mount Blanc» (4809moh) her. På vinteren er det gode muligheter for vintersport i kjente som skiområder som Chamonix og Val-d’Isère. Men det er ikke bare turister som kommer til Frankrike, det har også vært stor immigrasjon til landet og i dag har Frankrike en befolkning med store etniske minoriteter fra forskjellige deler av verden.

Flertallet av befolkning tilhører den katolske kirke, men samtidig viser undersøkelser at nesten halvparten av befolkningen regner seg som ateister/agnostikere. I senere tid har den muslimske befolkning vokst gjennom immigrasjon.

Det store flertallet av befolkningen bor i byer. Om lag 20 prosent av befolkningen bor i og rundt Paris. I mange av forstedene til de største byene er det utfordringer med fattigdom og utenforskap som har blitt en kilde til sosial uro.