Søk skoleplass
Søk skoleplass

Utveksling til Spania med Connect

For første gang på mange år sender vi studenter til Europa med Connect.

Arbeidsoppgaver og bosted i Barcelona, Spania

I Spania har du praksis i Barcelona der du får delta i integreringsarbeid for immigranter som kommer fra Nord-Afrika til Spania. Du vil få regelmessig språklæring i spansk i løpet av ditt opphold.

Du vil arbeide i organisasjonen Puentes og ha oppgaver knyttet til aktivitetene på sentrene de driver. Aktiviteter som kan være aktuelt for deg å bli med på er blant annet:

  • Skrive- og leseopplæring
  • Leksegrupper for barn og ungdommer
  • Hobbyaktiviteter for barn
  • Terapigrupper
  • Språkopplæring i spansk og engelsk
  • Idrettsaktiviteter som fotball og sykling
  • Musikk og drama

Hvilke aktiviteter du vil jobbe med kommer an på hvilke interesser du har og dine egenskaper. Men alle disse aktivitetene er knyttet til integreringsarbeid og derfor vil en viktig del av arbeidet være å bli kjent med dem som kommer dit.

I tillegg til arbeidet på sentrene vil du også være en del av en arabisktalende menighet i byen. Her vil du få oppgaver knyttet til arbeide med barn og unge, f.eks. søndagsskole eller ungdomsarbeid.

Du vil bli en del av et internasjonalt arbeidsfellesskap i organisasjonen.

Vi tar forbehold om at det kan bli forandringer i arbeidsoppgaver og organisering av praksisen.

 

Partner – Puente Barcelona

For 20 år siden startet to misjonærpar opp organisasjonen Puente som driver et arbeid blant nordafrikanske innvandrere i Barcelona. Arbeidet har vokst og i dag finnes det to ulike sentre som jobber med integrering av innvandrere. Gjennom blant annet kurs, terapigrupper, språkopplæring, leksehjelp, fritidsaktiviteter og idrett jobber sentrene for at nord-afrikanske innvandrere skal komme inn i en ny hverdag i Spania. Etter hvert som arbeidet har vokst har det kommet mange andre misjonærer og volontører til i arbeidet. Disse er fra mange ulike land som for eksempel USA, England, Venezuela, Brasil og Argentina.

Om Spania

Spania er for det fleste av oss nordmenn synonymt med middelhavskysten og badeferie med fine strender og godt klima. Turisme er en stor inntektskilde for landet. De indre delene av landet består av en stor høyslette der hovedstaden Madrid ligger og i nord-øst ligger grensen til Frankrike i fjellkjeden Pyreneene .

Praksis vil være i storbyen Barcelona, som med forsteder har over 5 millioner innbyggere. Det er en havneby som ligger på Spanias kyst ved Middelhavet og som har fine strender for sol og bad.

Barcelona er en by med mennesker fra mange forskjellige kulturer. I løpet av 2000-tallet har det kommet mange immigranter til byen og andelen utlendinger som bor i byen har gått opp fra ca 3 % i 2000 til mellom 20 og 30 % i dag. Disse immigrantene kommer fra forskjellige land i Nord-Afrika.