Et år av en
annen verden

Meny
Følg oss på Snapchat Følg oss på Instragram Følg oss på Facebook

Alternativ til folkehøgskole

Fagskolen Hald – et godt alternativ til folkehøgskole.

Hvorfor velge folkehøgskole når du kan gå for fagskole og få i både pose og sekk? Hald internasjonale Senter er en fagskole som gir deg et faglig grunnlag du kan ta med deg videre i livet. Hos oss får du et år med fokus på interkulturell forståelse hvor du vil bli kjent med mennesker fra hele verden. Gjennom et halvt års utveksling i Asia, Afrika eller Sør Amerika vil du også komme tett på en annen kultur.

I likhet med en folkehøgskole passer våre programmer best for deg som er i alderen 19-25 år. Dersom du ønsker et annerledes friår der du kan skaffe deg venner for livet er de første årene etter videregående skole en ypperlig mulighet til å gjøre dette, enten man velger fagskole eller folkehøgskole.

Noe av det som skiller en fagskole fra, for eksempel en folkehøgskole er den faglige dybden og praksisen. Hos Hald Internasjonale Senter legger vi vekt på ”learning by doing”. Sammenlignet med andre skoler og utdanninger er lengden på studiet kortere (ett år) men man får mer erfaring og kommer tett på en annen kultur ved den lange praksisen, som går over hele seks måneder.

Ved en fagskole eller folkehøgskole kreves det som oftest fullført treårig videregående opplæring eller godkjent realkompetanse, dette gjelder også ved Hald Internasjonale Senter. I tillegg vektlegges språkkunnskap, organisasjonserfaring, innstiling og motivasjon hos oss. 

Skoleåret starter i august/september, og etter seks uker med forberedende kurs starter praksisoppholdet i utlandet. Gjennom et av våre tre utvekslingsprogram vil du få meningsfull arbeidserfaring og ikke minst bli kjent med en annen kultur. Etter seks måneder i utlandet avsluttes skoleåret med et åtte ukers etterkurs på Hald Internasjonale Senter i Mandal. Dersom du synes det frister med folkehøgskole, men ønsker et større fokus på praksis kan fagskolen Hald Internasjonale Senter anbefales. Her vil du få et uforglemmelig utenlandsopphold med trygge rammer.

En fagskole eller en folkehøgskole vil gi deg nyttig relevant livskunnskap og arbeidserfaring, noe framtidige og potensielle arbeidsgivere trolig vil verdsette. Et år ved Hald Internasjonale Senter er et godt og ikke minst spennende alternativ til en folkehøgskole. – Ta et friår hos oss og få samtidig med deg nyttig praksis i bagasjen.

Er du usikker på om du skal bruke friåret ditt til reising, arbeid, fagskole eller folkehøgskole er du hjertelig velkommen til å ta en prat med oss om Hald Internasjonale Senter.

Tre ord til: Tankevekkende, utfordrende og veldig lærerikt.

- Laila Johanne Elgvin