Thea: Jeg ble bevisst på hvem jeg er

I løpet av året på Connect så lærte jeg mye både om meg selv og verden rundt meg. Jeg skal fortelle dere litt om noe av det under her.

Når jeg og min team mate hadde praksis på Madagaskar så snakket vi mye om hvorfor vi gjorde ting på en viss måte. Jeg ble derfor veldig bevisst på hvem jeg er og hvordan jeg har blitt sånn. Vi så hvordan våre familier har påvirket oss, og ble utfordret til å tanke at ikke alt jeg gjør er nødvendigvis det beste. Det finnes mange måter å gjøre ting på og det er helt topp. Når vi samtidig var i en fremmed kultur oppdaget vi også hva som er typisk norsk og gjorde endel refleksjoner rundt det. Dette gjorde at jeg har blitt veldig selvbevisst og klar over noen litt større sammenhenger.

Jeg er ikke akkurat velsignet med en vakker sangstemme kan man si, men tross dette fikk jeg lov til å synge i det prestisjefulle koret i kirka. Dette var noe jeg helt ærlig gruet meg til før vi dro ned til Madagaskar. Men med masse øvelse og x antall konserter, så gikk det faktisk greit og kor ble favoritt delen med hele praksisen. Der fikk jeg lære at det jeg på forhånd hadde tenkt skulle være umulig faktisk gikk fint med litt innsats og hjelp fra de som kan det. I koret fikk jeg også gode venner og lærte litt mer språk gjennom sangen.

 

Jeg fikk erfare at det er mulig å få seg skikkelig gode venner tross at man på «papiret» har helt forskjellige utgangspunkt og bakgrunn. Det er fullt mulig å finne ting til felles og å lære hverandre å kjenne. Mennesker har mer til felles enn man tror. Så tørr man krysse kulturforskjeller, aldersforskjell eller hva enn det skal være kan man lære mye av de man blir kjent med og danne noen skikkelig spesielle relasjoner.

Jeg tror alt det jeg opplevde under året på Connect har påvirket og endret noe av meg som person. Alle erfaringene og «åpenbaringene» jeg hadde i løpet av året tar jeg med meg videre og vil trolig påvirke resten av mitt liv.

Thea er Connect-Ambassadør og du finner hennes kontaktinformasjon nederst i artikkelen. Ikke nøl med å ta kontakt!

Les mer om Connect

Helena Kirkedam

Connect-ambassadør hkirkedam@gmail.com 45802560